Kurum Tarihçesi

04.03.2020 325

04-03-2020

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Akören 'in 19 Haziran 1987 tarih ve 3392 sayılı kanunla İlçe olmasından sonra 23 Ocak 1989 tarihinde hizmete açılmıştır. İlk olarak Akören Lisesi ek Binasında bir göz odada hizmet vermiştir. 1991 yılında Akören Çok Programlı Lisesi Binasının açılması ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Akören Çok Programlı Lisesi Binasına taşınılmıştır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ait bina olmadığı için kurslar mahallelerde uygun yerlerde açılarak faaliyetlerini sürdürmüştür. 1993 yılında Özel İdare Müdürlüne ait Hizmet Binasının yapılmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Özel İdare Müdürlüğü Hizmet Binasına taşınmıştır. 1995 yılında Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Akören Lisesi Ek Binası tamamen boşalmasından dolayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü geçici olarak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Akören Lisesi Ek Binasına taşınmıştır. Halen faaliyetlerini bu binada sürdürmektedir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 2 El Sanatları Atölyesi, 1 Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, 1 öğretmenler odası, 1 derslik, 1 depo bulunmaktadır.